prijskaartjeAls ik mezelf zou aanprijzen in een contactadvertentie, zag die er ongeveer zo uit:
Leuke, spontane vr. 60-plus in bezit van een dochter en een flinke dosis humor, zoekt gezellige, sociale prins (oké, ik ken mijn beperkingen, een gewone man zou in mijn geval ook al heel erg leuk zijn). Bij  voorkeur met een christelijke grondslag. Hobby’s: Cryptogrammen, lezen (detectives vooral) en strandwandelingen  maken.  (Klein)kinderen geen bezwaar.

Maar een contactadvertentie is niet meer nodig in mijn geval. Na twee gestrande huwelijken en een dito relatie heb ik eindelijk de liefde van mijn leven gevonden, of beter gezegd hij heeft mij gevonden! Viel ik tot voor kort vooral op foute mannen, nu heb ik eindelijk een lieve man te pakken! Eerst zet ik even de spotlights op mijn  foute mannen. Mijn eerste man mishandelde mij en mijn tweede man wisselde mij in voor een veel jongere huppelkut. Ik heb het sterke vermoeden dat haar borstomvang en IQ beide rond het getal 90 liggen. Wat cupmaat betreft: op die beide punten is hij er beslist op vooruit gegaan. Wat mijn laatste vriend betreft, die vond alles te aan mij. Ik was te dik, te onhandig, te chaotisch en ik was vooral ook te onsexy, in zijn ogen. Oké, ik heb inderdaad een sterke neiging om te kiezen voor degelijk, sportief ondergoed, in plaats van het door de meeste mannen zo felbegeerde sexy lingeriesetje. Mijn lichaam is niet zo fijnzinnig in elkaar gezet bij mijn geboorte, vandaar. Niet dat ik daar zelf last van heb, maar hij schijnbaar wel. Maar eigenlijk vond ik hém vooral te ontevreden. Ik ben gelukkig met mijzelf, ik kan niet anders zeggen dat ik het reuze met mijzelf getroffen heb!

facebookAlle liefdesperikelen heb ik nu voorgoed achter mij gelaten. Dit komt door facebook. Een vriendin van mij zat al op facebook. ‘Dat is ook iets voor jou’, zei ze tegen mij. En werkelijk, er ging een digitale wereld voor mij open. Mijn eerste facebook-avond was een feestje! In no time had ik een hele reeks ‘vrienden’  verzameld. Ik had de slag te pakken! Digitaal vrienden maken gaat mij een stuk handiger af dan in de praktijk, begreep ik al snel. De meeste facebook-vrienden kende ik al, nou ja, min of meer dan. Zo kreeg ik ook een berichtje van ene William uit Engeland of ik hem wilde toevoegen als vriend. Nu heb ik een broer in Engeland wonen, dus dacht ik dat William zo aan mijn facebook-account was gekomen, want persoonlijk kende ik hem niet. William schreef mij dat hij geraakt was door de mooie foto die ik van mezelf op facebook had geplaatst. Geïnspireerd door deze foto was hij zelfs min of meer op tekstdrift geslagen. Hij vertelde mij dat hij een verdrietige periode achter de rug had. Zijn vrouw was overleden aan een ernstige ziekte, maar nu stond hij weer open voor een nieuwe frisse relatie. Zelf ben ik behoorlijk van de kerk en het toeval wilde dat William ook erg in de Here was. Kijk, dat gaf vertrouwen. Het was alsof God persoonlijk met een onzichtbare hand hem naar mijn facebook-pagina had geleid. Heel voorzichtig leerden wij elkaar al schrijvend beter kennen. Ik heb de nodige love troubles achter de rug, dus wilde ik mij niet zomaar weer in een nieuw liefdesavontuur storten. Langzaam liet ik mijn schroom vallen en gaf ik mij meer en meer (schriftelijk) bloot. Dit geluk wilde ik niet laten schieten. Want: Twee identieke geloven op één kussen, daar slaapt de liefdesgod Cupido tussen. Ondertussen had ik zijn dochter Claire ook als facebook-vriendin geaccepteerd. Claire had haar Daddy, na de dood van haar moeder, niet meer zo gelukkig gezien, vertelde zij mij. Ze wilde graag digitaal contact met de vrouw die haar vader zo gelukkig maakte.
William en ik chatten vaak tot middernacht en langer zelfs. Geen probleem voor mij, ik kon de hele wereld aan dankzij die geweldige ronddartelende vlinders in mijn buik! Mooie Engelse woorden schreef  hij mij ook, darling, angel en my love! Dat klinkt een stuk romantischer dan het  Algemeen Beschaafd Nederlands, toch!

Gisteravond hadden we weer zo’n leuk chatcontact! Hij is net zo verliefd op mij als ik op hem. En het wordt nóg leuker: hij-wil-mij-zien! Hoeveel leukigheid kan een mens aan! Nu zei hij het niet met zoveel woorden, maar indirect liet hij blijken dat hij met een cash probleempje zat. Spontaan bood ik aan om zijn reis te financieren. Eerst sputterde hij nog tegen, maar ik ben een echte doordouwer dus dramde ik mijn financieel voorstel er gewoon door. ‘Zie het als een investering in onze liefde’, zei ik,  ‘zodra je weer cash hebt, betaal je mij terug’.

003 geldNu sta ik met 800 euro in het postkantoor. Voor mij is het een heel kapitaal, maar liefde is met geen geld te betalen, dus daar moet ik niet al te moeilijk over doen. ‘Of ik familie in Nigeria heb wonen?’ vraagt de betweter achter de balie mij. ‘Ja dúh, dat ga ik jou écht niet aan je neus hangen! ‘ Als bewijs van betaling krijg ik keurig het stortingsbewijs mee naar huis.
De hele dag blijf ik in de buurt van mijn laptop rondhangen, wachtend op een berichtje van William. Natuurlijk komt hij on line, de liefdeswoordjes vliegen over en weer. So cute! Hij raakt bijna buiten zinnen als hij hoort dat ik het geld naar hem heb overgemaakt, hij kan niet wachten om mij te zien, zegt die lieverd.
Een paar dagen later meldt William verheugd dat het geld binnen is. Ik kan zijn tranen bijna tussen de regels door lezen! Hij geeft mij zijn aankomstdatum, aankomsttijd en vluchtnummer door. Wás er al nog sprake van enige twijfel bij mij, dan is deze nu als sneeuw voor de zon verdwenen.

Mijn vriendinnen hou ik natuurlijk op de hoogte van mijn digitale romance, zij leven enorm met mij mee. Elk detail wordt door hen bijna joelend begroet!  Eindelijk ben ik het sprankelende middelpunt van mijn vriendinnenclubje! Eén van mijn vriendinnen is echter nogal sceptisch en vraagt zich af of het wel verstandig van mij is om zoveel geld over te boeken naar een relatief onbekend persoon. ‘Je ziet tegenwoordig zoveel oplichters op internet voorbij komen’, zegt ze er nog even te nadrukkelijk bij. ‘Y-áá, zie ik er soms uit als een ezel, dat dacht ik effe niet!’ schiet ik uit mijn slof tegen haar. ‘Zo die heb ik even goed op haar nummer gezet’ denk ik triomfantelijk. Hoe durft ze te twijfelen aan de integriteit van William! Jaloerse, tut hola!

Ik word wakker met een euforisch gevoel in mijn lijf, vandaag ga ik William ontmoeten! Uitgebreid ga ik eerst douchen. In de spiegel zie ik een stralende vrouw naar mij terug kijken. Wow, die femme fatale ben ik! Voor deze gelegenheid heb ik speciaal leuke merkkleding gekocht, met bijbehorende kekke laarzen. Ik heb budgettair volslagen onverantwoordelijk geshopt (but you only live once, ik ben tenslotte geen kat met 9 levens!). Voordat ik in mijn auto stap, check ik nog even snel mijn make up, dat moet niet té zijn, dat staat zo hoerig bij een al wat oudere vrouw zoals ik. Nog een lekker luchtje en klaar is Kornelia. Mij kan niets meer gebeuren.
003 schipholNatuurlijk ben ik te vroeg aanwezig op Schiphol, dus verken ik eerst uitgebreid de aankomsthal. Daarna probeer ik mijn zenuwen weg te spoelen met koffie. Tevergeefs, ze laten zich niet wegjagen door een slap bakje koffie, jammer. Dan is het tijd om richting aankomsthal te lopen. Ik word steeds onzekerder en ik ga ook steeds meer twijfelen, wat ziet zo’n kanjer eigenlijk in mij, vraag ik mij af. Misschien val ik in het echt wel enorm tegen en neemt hij zo linéa recta het eerste vliegtuig weer terug naar huis. Ik sta eigenlijk ook wel heel erg op mijn voordeligst op mijn facebookfoto, bedenk ik mij zo ineens. Dan zie ik de eerste luchtreizigers met koffers en meer de hal uitkomen. Ik zie mensen die elkaar blij kussend begroeten. Dat-wil-ik-óók. Mijn lichaam bruist van verliefdheid. Als de grote drukte wegebt zie ik nog steeds geen William. Want wie er ook allemaal uit de lucht komen vallen, geen William. Ik begin mij nu toch wel enigszins opgelaten te voelen. Want wat nu? Heeft zijn vliegtuig vertraging opgelopen of erger, is zijn vliegtuig misschien wel gecrasht? Ik zal nu toch echt tot actie moeten overgaan, dus besluit ik om naar de informatiebalie te lopen. Daar word ik wreed uit mijn droom gehaald. Het vluchtnummer dat ik heb doorgekregen van William, bestaat domweg niet! Om mijzelf te overtuigen dat ik echt in een nachtmerrie ben beland, bel ik het hotel op dat hij -naar eigen zeggen- heeft geboekt. Ook daar kennen ze geen William, tja dat vermoeden had ik al. Alles wordt mij in één klap duidelijk: ik ben ontzettend opgelicht! Dat mij dit overkomt, horror! Financieel is dit al een  ramp voor mij, maar dat verbleekt nog bij mijn stuiterende hormonen, wat moet ik daarmee aan? En, …eh… nog een bijkomend vervelend probleempje: hoe vertel ik het mijn vriendinnen, zonder gezichtsverlies!